Monipuolinen kasviproteiini suomalaisilta maatiloilta

Runsasproteiiniset ja -kuituisettuotteet koti- ja gourmetkeittiöön puhtaasti kotimaisista raaka-aineista Varsinais-Suomalaisilta ja Uudenmaan maatiloilta. Härkäpaputuotteemme maistuvat hyvältä erilaisten lisukkeiden kanssa tai sellaisenaan. Vähennämme ravinnevalumia Itämereen, viljelyttämällä ison osan härkäpavuista uudistavan viljelykäytännön mukaisesti, jossa härkäpavun jälkeen on viljelyssä ravinteita sitovia ja hiiltä sitovia kasveja. Valikoimastamme löydät maukkaan proteiinihiutaleen aamupalallesi tai salaattiin, härkäpapurouheen ja maittavat härkäpapupastat, myös gluteenittomana.

Verkkokauppaan »

Vihreän Härän synty

Kalannissa, Varsinais-Suomessa Yli-Pihanperä on yksi paikkakunnan nk. kantatiloista. Tilalla tuotettiin Kalannin keskustassa sijainneelle Männäisten ruukille puuhiiliä 1700-luvulla. Erilaisten merikapteenien ollessa omistajina ensimmäisen 50:n vuoden aikana, 1800-1850, tila vaihtoi useasti omistajaa ja 1860-luvulla alkoi mielestäni ensimmäinen maanviljelyksen aikakausi. Päärakennus on rakennettu 1893 ja ainakin sen perusteella mitä itse sahasin 20 cm alahirrestä palasen, niin puut olivat alkaneet kasvaa taloa varten 1700-luvun puolella.

Lue lisää »

Vihreä Härkä verkkokauppa

Vihreän Härän vihannestilalla jatkojalostetaan härkäpapua. Pavut ostamme pääsääntöisesti toisilta viljelijöitä joko luonnonmukaisesti että tavanomaisesti viljeltynä. Ne viljellään joko tavanomaisesti tai uudistavan viljelyn periaatteilla, kiertoviljelyllä ja/tai maaperän kuntoa parantavilla kasveilla. Haluamme tarjota ruoanlaittajalle mutkattomia kotimaisia raaka-aineita, jotka rasittavat luontoa mahdollisimman vähän, mutta sisältävät runsaasti tärkeitä ravintoaineita.

Alla esimerkkejä tuotteistamme. Tutustu koko valikoimaan verkkokaupassamme »